Unde să vă poziționați ușile interioare pentru a maximiza spațiul

Unde să vă poziționați ușile interioare pentru a maximiza spațiul
Dacă proiectați sau construiți singur o casă nouă, un lucru pe care va trebui să îl luați în considerare este locul în care doriți să vă poziționați ușile interioare pentru cel mai bun flux în cameră. S-ar putea să nu fie primul lucru la care vă gândiți atunci când planificați amenajarea unei camere, dar este ceva care poate face o diferență reală și ceva pe care îl veți observa dacă este făcut incorect.

Mai jos sunt câteva lucruri cheie de luat în considerare atunci când planificați unde să vă poziționați ușile interioare.

Deschiderea ușilor

Când alegeți unde să poziționați ușile interioare, va trebui să decideți în ce direcție se va deschide ușa. Ar trebui să vă gândiți unde vă veți așeza mobila, astfel încât să puteți deschide ușile cu ușurință și fără ca acestea să atingă sau să lovească ceva. Într-un dormitor, de exemplu, veți dori aproximativ un metru între pat și ușă, deoarece acest lucru vă va oferi mult spațiu pentru a intra și a ieși. Într-o cameră de zi, gândiți-vă unde doriți să vă plasați canapeaua și orice alt mobilier, cum ar fi rafturi și măsuțe de cafea. Poate fi util să schițați unde plănuiți să puneți mobilierul într-o cameră și apoi să decideți unde se vor potrivi ușile.

Ar trebui să vă gândiți și la dimensiunea unei camere. Dacă lucrați cu o cameră mai mică, de exemplu, o baie mică sau o toaletă de la parter, va fi mai bine ca ușa să se deschidă spre exterior și nu spre interior. Astfel camera în sine se va simți mai mare când ușa este deschisă și va permite mai mult spațiu pentru intrare și ieșire.

Economisirea spațiului

Un alt lucru de luat în considerare atunci când alegeți unde să vă amplasați ușile de interior este tipul de ușă pe care îl veți folosi. Sistemele de uși glisante sunt o modalitate fantastică de a economisi spațiu, arătând și elegant. Ușile gonflabile alunecă convenabil, astfel încât nu trebuie să vă gândiți în ce direcție se va deschide ușa. Acest lucru vă va oferi mai multă libertate de a muta mobilierul fără să vă faceți griji că ușa va lovi ceva când se deschide și va însemna că puteți menține întotdeauna un flux bun între camere.

Multe dintre ușile de interior sunt potrivite pentru a fi montate ca uși glisante, atât ca uși simple, cât și duble și într-o gamă de finisaje pentru a se potrivi fiecărui interior.

Linii de vizibilitate

Acolo unde vă plasați ușile interioare, vă poate ajuta cu adevărat să legați camerele între ele, să îmbunătățiți iluminarea și să faceți ca spațiile să pară mai mari. Gândiți-vă la ce camere vor fi conectate - s-ar putea să puteți îmbunătăți fluxul dintre o cameră de zi și o sufragerie cu o ușă de conectare centralizată. De asemenea, ar trebui să vă gândiți unde vor merge ferestrele și cum va circula lumina între camere.

De asemenea, puteți lua în considerare modul în care puteți utiliza mobilierul și culoarea pentru a îmbunătăți și mai mult simetria și fluxul dintre camere. Posibilitatea de a vedea liniile clare de la o cameră la alta va ajuta la menținerea lucrurilor naturale și fluide.

Sau ați putea dori un flux mai șerpuit între camere, mai degrabă decât linii directe. Pentru cei care doresc să îmbunătățească feng shui-ul, cea mai bună practică este să evite ușile care au o aliniere directă. Conform feng shui-ului, alinierea directă a ușilor duce la energia bună să se repeadă prin casă, în loc să circule și să hrănească.

Evitați ușile care se „certă”

O altă practică din feng shui este de a evita ușile  care se "ceartă”, adică atunci când trei sau mai multe uși sunt apropiate și se ating când sunt deschise. Se spune că acest lucru poate crea energie negativă nedorită.

Chiar dacă nu sunteți adeptul feng shui-ului, ușile prea apropiate pot face ca o cameră sau hol să se simtă aglomerată și obstrucționată. Pentru un flux mai bun între camere, încercați să vă distanțați ușile astfel încât să nu se atingă atunci când sunt deschise.

Contactați-ne pentru mai multe informații despre cum vă putem ajuta să găsiți ușile interioare perfecte.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!